Frit Autisme-Forum

Mødested for autistisk kultur
Dato og tid er 08 dec 2021 09:10

Alle tider er UTC + 1 time [DST ]


 
 Forum   Emner   Indlæg   Seneste indlæg 
Ingen ulæste indlæg
Ingen ulæste indlæg
Individet og autisme

I dette forum kan brugerne vælge at diskutere livet med autisme, som det opleves af begge køn.

Jeg vil derfor overlade scenen til brugerne.

Det er planen at denne gruppe skal udvides med et intimt-forum, hvor hverken gæster, nye brugere, søgerobotter eller RSS-feeds kikker med. Kun medlemmer af Brugergrupperen "kvinde_intim" og "mand_intim" kan komme ind. Jeg har også overvejet et Kinky-intim-forum til dem der har særlige interesser på det intime område.

Det er nødvendigt med nogle indstillinger som kræver en del arbejde, så jeg vil først lave resten af forum færdigt, inden jeg begynder med de følsomme detaljer.

14

48

19 dec 2015 02:24

Zmiley Vis det seneste indlæg

Ingen ulæste indlæg
Ingen ulæste indlæg
Piger og kvinder med autisme

Især Tony Attwood har, om nogen, vist vejen for forskningen indenfor piger/kvinders autisme. Da jeg selv er mand, skal jeg ikke gøre mig klog på dette emne, men det er helt sikkert at der er mange ting som trænger til at blive sagt og hvem er bedre til det end piger-/kvinder-ne selv?

Jeg vil derfor overlade scenen til det smukke køn, som også er kloge og dygtige, og søge efter en kvindelig redaktør til dette emne.

Det er planen at denne gruppe skal udvides med et intimt kvinde-forum, hvor hverken mænd, gæster, nye brugere, søgerobotter eller RSS-feeds kikker med. Kun medlemmer af Brugergruppen "kvinde_intim" kan komme ind. Det er nødvendigt med nogle indstillinger som kræver en del arbejde, så jeg vil først lave resten af forum færdigt, inden jeg begynder med de følsomme detaljer.

18

39

11 sep 2014 18:28

aldebaran Vis det seneste indlæg

Ingen ulæste indlæg
Ingen ulæste indlæg
Drenge og mænd med autisme

Autismen er mere almindelig hos drenge/mænd, siges der, men måske ender det med at der ikke er så stor forskel, efterhånden som man finder ud af årsagen til autisme. Under alle omstændigheder har vi vores problemer som vi helst vil holde for os selv, men hvorfor nu det? Hvis drenge/mænd kunne lære noget af det andet køn, så er det at få problemerne op på bordet og få en rigtig mande-snak om det der trykker.

Jeg vil derfor overlade scenen til det stærke køn, som også er bange og usikre, og søge efter en mandlig redaktør til dette emne.

Det er planen at denne gruppe skal udvides med et intimt mande-forum, hvor hverken kvinder, gæster, nye brugere, søgerobotter eller RSS-feeds kikker med. Kun medlemmer af Brugergruppen "mand_intim" kan komme ind. Det er nødvendigt med nogle indstillinger som kræver en del arbejde, så jeg vil først lave resten af forum færdigt, inden jeg begynder med de følsomme detaljer.

0

0

Ingen indlæg

Ingen ulæste indlæg
Ingen ulæste indlæg
Introvert(infantil) autisme og livskvalitet

Denne gruppe ser umiddelbart ud til at være dårligt rustet til livet, men med intensiv træning, kærlighed og en stor potion tålmodighed, kan det lykkes at give disse mennesker et liv, der nærmer sig det som vi andre ønsker for os selv.

I dette forum er der lagt op til diskussion af mål og midler i kampen for at fiske mennesket ud af stilheden.

0

0

Ingen indlæg

Ingen ulæste indlæg
Ingen ulæste indlæg
Komorbiditet, stress, depression, OCD, mm.

Til tider kan autismen syntes at være en krank skæbne, men naturen er uden nåde, og netop autister lider ofte af andre psykiske problemer oven i autismen.

For at føje spot til skade, har autisterne svært ved at bede om hjælp, så det er først når det hele brænder sammen, at man søger en løsning på alle de problemer man tumler med. I denne tilstand kan man blive sendt grundigt rundt i systemet, før man får sin hoveddiagnose, autisme, og kan søge efter vejen fremad.

I dette forum kan man diskutere den lange vej imod målet og alle de ekstra problemer der dukker op på vejen.

5

12

15 jun 2013 23:20

aldebaran Vis det seneste indlæg

Ingen ulæste indlæg
Ingen ulæste indlæg
Selv-opmærksomhed og individuel overlevelse

Dette emne har jeg selv lavet, forstået på den måde at udtrykket "selv-opmærksomhed" nok ikke bruges af andre end mig.

Jeg har lagt mærke til, at især pigerne med autisme, ofte siger at de godt ved at de ikke forstår ansigtsudtryk og underforstået tonefald, men inden i kæmper de som gale for at følge med og have en normal facade. For mange af dem lykkes det så godt at de først bliver afsløret som voksne, når alle forventer at de har helt styr på det sociale spil.

Denne indre kamp for at styre sig selv og alt hvad man gør, for at simulere normalitet, kalder jeg selv-opmærksomhed. Nogle har kaldt det for "selv-optaget", men dette ord har bi-betydningen "at man gør det for at gavne sig selv" , men det er slet ikke det det handler om.

Det handler om overlevelse i et samfund af NT-er, som ikke forstår hvad der sker inden i en. Dette syntes jeg er et vigtigt emne.

3

3

12 feb 2013 16:14

aldebaran Vis det seneste indlæg

Ingen ulæste indlæg
Ingen ulæste indlæg
Praktisk liv, orden, hygiejne mm.

Da de dele af hjernen, hvor man planlægger sine daglige gøremål, ofte er mindre aktive hos personer på autisme-spektret, kan hverdagen blive mere besværlig og ting som andre tager for givet, kan blive uoverstigelige forhindringer. Det er ikke nødvendigvis lysten der mangler, men mere evnen til at gøre det man planlægger.

I dette forum, kan man diskutere problemer og løsninger på dette område med mennesker der forstår hvad man taler om.

2

2

22 jan 2014 15:46

aldebaran Vis det seneste indlæg

Ingen ulæste indlæg
Ingen ulæste indlæg
Uddannelse og personlig kompetance

Hvis man skal klare sig selv, og det er vel hvad de fleste ønsker, er det godt at have en uddannelse.

Helt fra folkeskolen og op igennem gymnasiet/HF til universitet, kræver det noget ekstra at gennemføre diverse uddannelser med en autistisk tilstand som bagage. Ofte må man have hjælp eller undervises steder, som tager særligt hensyn til de ting, der kunne forhindre et godt resultat, nemlig at man kan stå frem og sige "det kan jeg".

I dette forum kan man ytre sine håb og planer, samt dele ud af erfaringer i diverse uddannelses-systemer.

4

4

13 jul 2013 22:15

aldebaran Vis det seneste indlæg

Ingen ulæste indlæg
Ingen ulæste indlæg
Livssyn, psykologi og veje til et godt liv

Efterhånden som man samler erfaringer igennem livet, får man nogle favorit synsvinkler på livet.

Da der i forvejen er grupper for den religiøse vinkel, vil denne gruppe være for de andre muligheder.

Man kan for eksempel se verden som en "Kriger": "De kan bare komme an, jeg skal nok klare dem" eller som en slange, der snor sig imellem de andre og er væk, inden de når at hindre en i at snappe sin bid af livets goder.

Man kan også have gavn af psykologiske teorier og metoder, som kan hjælpe en igennem hverdagen.

I dette forum kan brugerne dele ud af deres erfaringer.

4

13

18 sep 2013 22:53

aldebaran Vis det seneste indlæg

Ingen ulæste indlæg
Ingen ulæste indlæg
Paranormale emner og skepsis

Dette forum er for brugere der mener at det paranormale findes og er åben for de muligheder denne holdning giver for verdens indre struktur.

Emner som spøgelser, UFO-er, healing, kanalisering og spiritisme hører til her.

Dette emne kunne have været placeret under videnskab, men da de fleste paranormale oplevelser er centreret om individets oplevelse af et usædvanligt fænomen, har jeg valgt at placere det her.

Brugere der er er skeptiske overfor disse emner, henvises til forumet "Skepsis", hvor man frit kan diskutere, hvor meget medlemmerne af dette forum tager fejl. Det er med vilje at jeg holder jer hver for sig.

Jeg gider ikke lægge forum til de endeløse og nytteløse diskussioner, som en blanding af disse to emner vil medføre.

6

9

10 jun 2014 18:07

Zmiley Vis det seneste indlæg

Ingen ulæste indlæg
Ingen ulæste indlæg
Tro og spiritualitet

Danmark er et kristent samfund og dette har formet de tanker der danner grunden for de fleste menneskers tro. De fleste tager dog let på deres tro og beder højest en gang om året, når de besøger kirken som en del af julens traditioner. Hvis det bliver nødvendigt, kan de kristne få deres egen gruppe.

Der er mange andre trosretninger og for mange er dette et vigtigt spørgsmål og man har søgt vidt og bredt, for at finde et åndeligt ståsted i livet.

I dette forum kan man dele ud af sine religiøse tanker.

Det er ikke for dem er mener at religiøsitet spild af tid. De bedes holde sig til deres eget forum "Skepsis" under paranormale emner, da jeg ikke gider at have religionskrig i mit forum.

5

15

06 nov 2014 21:56

aldebaran Vis det seneste indlægAlle tider er UTC + 1 time [DST ]


Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 1 gæst


Hop til:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Danish translation & support by Olympus DK Team